Blog / 05-02-2018

Happy Green in Prague

Jessica / Marketeer /

Stijlvolle aftrap 2018

Het einde van het jaar is de tofste, maar ook de drukste periode van het jaar. Daarom vonden we het na deze stressvolle en slapeloze periode wel eens tijd voor een welverdiende trip met het team. Na wat passen en meten hadden we een vertrekdatum en een bestemming gevonden waar wij 2018 in stijl wilden aftrappen. Zo gezegd, zo gedaan. We zetten onze out of office aan en trokken een lang weekend de deur achter ons dicht. Onder het mom teambonding landden we op 5 januari in het oh zo mieterse Praag.

Hoe het allemaal begon...

Na een ietwat hobbelige en intensieve taxirit – chauffeurs nemen het daar niet zo nauw met de verkeersregels en dwingen hun plekje op de weg liever af – kwamen wij aan bij het hotel. Kort daarna hadden David en Jaap wat zakelijke afspraken gepland, terwijl de rest de stad ging verkennen.

Hoewel het nieuwe jaar van start was gegaan en de Nederlandse kerstbomen al waren verkoold tijdens oud en nieuw, leek men daar in Praag maling aan te hebben. Toen we eenmaal in het centrum waren aangekomen kregen wij namelijk tot onze verbazing twinkelende kerstverlichting en een enorme kerstboom in ons vizier. En jawel, er stond een heuse kerstmarkt. We besloten de kerstvibes te omarmen en struinden langs de kerstkraampjes, terwijl we kerstliederen hoorden en de geur van glühwein ons tegemoet kwam.

Maar man man man, wat was het koud. In een mum van tijd waren wij dan ook neergestreken in zo’n typisch prijzig barretje aan het plein. Dat mocht de pret niet drukken, want de liters bier (letterlijk), wijntjes en warme chocomelk vloeiden rijkelijk.

Ondertussen zouden David en Jaap onze kant op komen, maar dit verliep niet geheel volgens plan. Zelfs met whatsappen, live locaties en andere opspoortools konden we elkaar niet vinden. Nadat wij niet alleen David en Jaap niet konden traceren maar ook de helft van het team spoorloos bleek te zijn, was het plaatje compleet. Na deze inspannende speurtocht hadden we toch wel trek gekregen. Die avond hebben we heerlijk gegeten aan de Moldau. De avond eindigde in een rooftop bar, waar de helft van het team tot in de vroege uurtjes doorging.

The day after

De volgende ochtend voelden we ons na een stevig ontbijt weer kiplekker. Niets is dan plezanter dan in een vergaderzaal zitten voor de kwartaalmeeting... grapje natuurlijk. Na een meeting vol groene cijfers, besteedden we de rest van de middag in de stad. Als ware toeristen struinden we langs een aantal hoogtepunten van Praag om er vervolgens corny foto’s te maken. Gewoon omdat het kon.

Na deze zinderende stadstour wilden we maar al te graag aan de kou ontkomen. Onze ogen vielen op een gezellig barretje, waar we ons met het één en ander opwarmden. Vervolgens hebben we die avond gesmuld bij een Italiaan, waarvoor alle props naar Denise gaan die voor elke avond toffe restaurantjes had uitgezocht.

Na een goede bodem te hebben gelegd kon de avond dan echt beginnen. Met cocktails in overvloed beloofde dit een onvergetelijke avond te worden. Tot in de vroege uurtjes vermaakten we ons in een ietwat schimmige club, maar man... wat een topavond!

The hangover

Een paar uur later druppelden we één voor één fris, maar niet zo fruitig binnen in de ontbijtzaal. Na een hoognodig anti kater ontbijt stond ons een fietstocht te wachten. Nee, dit is geen grap.

De 2.5 uur durende fietstocht was mede door onze opgewekte gids een groot succes. Gedurende de tocht vertelde Nancy vol enthousiasme de meest bijzondere, mooie, spannende en tenenkrommende verhalen over deze fraaie stad. De route leidde ons niet alleen door het centrum van Praag, maar ook langs leuke plekken daarbuiten. Zo fietsten we langs het oude Stadsplein, de kathedraal van Sint-Clemens, de Karelsbrug, de Joodse wijk Josefov en door het Kampa park. Na de John Lennon Wall te hebben gespot, maakten we een korte tussenstop bij de smalste straat van Praag. Nancy liet ons ook het Wenceslasplein, het Gemeentehuis en het Nationaal Theater zien. Eigenlijk te veel om op te noemen dus!

Na de fietstocht moesten we toch even bijkomen en waar kan dat beter dan in een cafétje met een hapje en een drankje? Vervolgens struinden we door de stad om daarna ouderwets burgers te kanen bij een leuk restaurant. De avond eindigde in de hotellobby, aangezien we toch redelijk waren afgemat door Praag en alle overheerlijke drankjes.

Aan al het moois komt een einde...

De laatste dag was aangebroken en dat betekende dat het tijd was om te shoppen! David en Jaap hadden ook op de laatste dag een aantal meetings gepland, maar deze werden gecancelled. Wel balen natuurlijk, maar stiekem ook wel leuk want ook zij konden nu mee de stad in. Tijdens onze trip had iedereen al het één en ander voor zichzelf, partners en/of kids gespot. Hiervoor gingen we naar het overdekte winkelcentrum Paladium en de winkelstraten in het centrum. Na een aantal uurtjes was het dan toch tijd om terug naar het hotel te gaan, waar de taxi’s op ons stonden te wachten.

Gedurende vier dagen hebben we ontzettend veel gezien, gelachen, gegeten en gedronken. Met 10 man sterk hebben wij niet alleen onvergetelijke dagen, maar ook zeker nachten gehad. Deze citytrip is er één voor in de boeken! Hoewel wij natuurlijk allang wisten dat wij het allertofste team ooit hebben, heeft dit het nogmaals dik onderstreept. Alleen maar liefde.

Op naar de volgende epische citytrip!

#happygreenalltheway